Blog

05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

0 comments 0 share
Λαγάνα
Το ψωμί με την ωραία τραγανή κρούστα, που παρασκευάζεται παραδοσιακά χωρίς προζύμι, δε λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ταιριάζει απόλυτα με όλες τις νηστίσιμες λιχουδιές που θα φτιάξετε. 

Ταραμοσαλάτα
Στο σαρακοστιανό τραπέζι εμφανίζεται σε πολλές εκδοχές για να διαλέξετε ποια ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας. 

Χαλβάς
Με πλούσια σουσαμένια γεύση, o χαλβάς από ταχίνι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού. 

Ελιές και τουρσιά
Οι θρούμπες, οι «τσακιστές» ελιές και τα κάθε λογής τουρσιά που βάζουμε στο τραπέζι μας μπορεί να αλλάζουν ονόματα και ποικιλίες, αυτό που διατηρείται όμως σταθερό είναι η παρουσία τους στο σαρακοστιανό τραπέζι. 

Καλαμαράκια και σουπιές
Στο τραπέζι της Σαρακοστής η θάλασσα έχει το σημαντικότερο μέρισμα, όχι με τα ψάρια της, αλλά με τα θαλασσινά της. Μαλάκια, όπως τα καλαμαράκια και οι σουπιές γίνονται εκλεκτοί μεζέδες αλλά και εξαιρετικά κυρίως πιάτα. 

Χταπόδι
Κλασική καθαροδευτεριάτικη επιλογή, το χταποδάκι είναι μια πρόταση μοναδικής νοστιμιάς. Γίνεται πεντανόστιμο μαγειρεμένο με λαχανικά, όπως μπάμιες ή πατάτες ή με κοφτό μακαρονάκι και σάλτσα ντομάτας. 

Γαρίδες και καραβίδες
Οι γαρίδες μέτριου μεγέθους είναι μια πιο προσιτή επιλογή και βραστές, ραντισμένες με μπόλικο λαδολέμονο, είναι ένας μεζές που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Τα μεγαλύτερα μεγέθη γαρίδας ή καραβίδας αποζητούν τη σχάρα αφού ψητά γίνονται πραγματικά πεντανόστιμα.

Μύδια
Φρέσκα ή κατεψυγμένα, αχνιστά ή σε ένα ωραίο μυδοπίλαφο, μεζές ή κυρίως πιάτο, όπως και να τα φτιάξετε θα αφήσουν το στίγμα τους στο τραπέζι με τη χαρακτηριστική νοστιμιά τους.

Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Μπορεί να είναι απλό φαγητό στα υλικά, απαιτείται, όμως, αρκετός χρόνος για να το φτιάξετε αφού η διαδικασία του τυλίγματος είναι ένας μικρός μπελάς. Η γεμάτη γεύση τους, όμως, θα σας δικαιώσει.


Σαλάτα με όσπρια
Φασόλια μαυρομάτικα (και όχι μόνο), ρεβίθια και φακές εκτός από μαγειρευτά γίνονται και πεντανόστιμες και θρεπτικές σαλάτες με πληθώρα λαχανικών και dressings να τις εμπλουτίζουν γευστικά.

 

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

CAPTCHA code

ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

testimonials

Visa Secure Mastercard Identity Check

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Αποδοχή