Blog
Κριθαράκι γιουβέτσι Χωρίς Γλουτένη με μανιτάρια
500γρ. Κριθαράκι Ήλιος Κριθαράκι Μέτριο Χωρίς Γλουτένη (Βρείτε το εδώ)
200-250γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή αντίστοιχα φρέσκα (Βρείτε το εδώ)
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο
2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
½ ποτηράκι ελαιόλαδο (Βρείτε το εδώ)
¼ κουταλάκι σκόνη κανέλλας
πιπέρι καυτερό (προαιρετικά)
αλάτι
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε να σωταριστεί και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι, το κοκκινοπίπερο και την κανέλλα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το κριθαράκι κατά 2’ λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Σε ένα σκεύος πυρέξ ή πυρίμαχο ανακατεύουμε το κριθαράκι με τη σάλτσα μανιταριών. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο έως ότου πιεί την σάλτσα και κάνει κρούστα.
Αν το θέλουμε με πιο νόστιμη κρούστα, πρίν το βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το περιχύνουμε με βούτυρο.
Αφήστε το σχόλιό σας