Blog

02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Πασχαλινά Κουλουράκια

0 comments 0 share

ΥΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο LURPAK παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ.  Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  2. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
  • Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. του γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 βδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τακουλουράκια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.
  • Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τοποθετούμε τα κουλουράκια σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

CAPTCHA code

ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

testimonials

Visa Secure Mastercard Identity Check

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Αποδοχή