Blog
28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Πασχαλινό Τσουρέκι
0 comments
0 share
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό (8 φλιτζ. Τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ (βρείτε το εδώ)
- 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ (βρείτε το εδώ)
- 200 γρ. (1φλιτζ.τσαγιού) ζάχαρη ΓΑΙΑ (βρείτε το εδώ)
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ΦΑΣΤ (βρείτε το εδώ)
- 20 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 7 αυγά (με 1 αυγό από αυτά θα αλείψετε τα τσουρέκια)
- 7 γρ. (11/2 κουτ. κοφτό) αλάτι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕΚΕ (βρείτε εδώ)
- 3-4 κουτ. κοφτά μαχλέπι
- Ξύσμα από 1½ λεμόνι ή πορτοκάλι
- Διαλύστε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 350 C).
- Προσθέστε ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.
- Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αυγά, προσθέστε τη ζάχαρη ΓΑΙΑ, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ΦΑΣΤ, το αλάτι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕΚΕ, το μαχλέπι, το ξύσμα και το Μίγμα Μαγιάς.
- Προσθέστε το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 11/2 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες.
- Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμενα σε χλιαρό μέρος για 11/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Χτυπάτε το αυγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια.
- Τα ψήνετε στους 2000 C για 30 λεπτά περίπου.
Αφήστε το σχόλιό σας