Blog

28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Πασχαλινό Τσουρέκι

0 comments 0 share
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό (8 φλιτζ. Τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ (βρείτε το εδώ)
  • 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ (βρείτε το εδώ)
  • 200 γρ. (1φλιτζ.τσαγιού) ζάχαρη  ΓΑΙΑ (βρείτε το εδώ)
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ΦΑΣΤ (βρείτε το εδώ)
  • 20 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 7 αυγά (με 1 αυγό από αυτά θα αλείψετε τα τσουρέκια)
  • 7 γρ. (11/2 κουτ. κοφτό) αλάτι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕΚΕ (βρείτε εδώ)
  • 3-4 κουτ. κοφτά μαχλέπι
  • Ξύσμα από 1½ λεμόνι ή πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Διαλύστε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 350 C).
  2. Προσθέστε ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.
  3. Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αυγά, προσθέστε τη ζάχαρη ΓΑΙΑ, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ΦΑΣΤ, το αλάτι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕΚΕ, το μαχλέπι, το ξύσμα και το Μίγμα Μαγιάς.
  5. Προσθέστε το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 11/2 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες.
  7. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμενα σε χλιαρό μέρος για  11/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  8. Χτυπάτε το αυγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια.
  9. Τα ψήνετε στους 2000 C για 30 λεπτά περίπου.

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

CAPTCHA code

ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

testimonials

Visa Secure Mastercard Identity Check

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Αποδοχή